Kaip laikyti duoną?

Man nėra nieko baisesnio nei išmesti maistą. Dažnai planuodama savo savaitės meniu stengiuosi sunaudoti kiekvieno patiekalo likučius salotoms arba troškiniams. Tačiau vėl į savo mitybą sugąžinus duoną atsiraduo senai pamiršta problema – duonos išmetimas. 

Manau, kad maisto išmetimas yra tokia problema, kuri neturėtų egzistuoti. Tai ypač aktualu šiandien planuojant savo šeimos ūkį, kur nebelieka vietos plastikiniams maišeliams ir chemikalų prifarširuotam maistui. Tad, kaip neikada neišmesti duonos?! 

Visų pirma – neikite alkani į parduotuvę. Taip apsiperkame protingiau ir normaliais kiekiais. Ne kartą esu sakiusi, kad alkani priimame kvailiausius sprendimus. Jei norite savo šeimos meniu planuoti ekonomiškai ir ekologiškai – į parduotuvę keliaukite tik pavalgę.

Visų antra – šiais laikais duonos gamintojai yra supratingi ir daro nedideles duonos pakuotes. Labai džiaugiuosi pirkdama Laba aviža arba Toste Deli puskepaliukus. Toks kiekis, kurį lengvai suvartojame namuose ir išvengiame išsausėjusios arba net supelijusios duonos. Duona visada šviežia ir mano širdis rami, kai nereikia nieko išmesti.

Labai svarbu, tai kaip laikome duoną namuose. Neseniai įsigyjau specialius natūralaus lino maišelius, kurie skirti duonos laikymui. Juose duonos gaminiai išlieka žymiai ilgiau švieži, nes gauna pakankamai oro. Taip, taip, duona nemėgsta būti kietai uždaryta ir supakuota. Jai reikia kvėpuoti. 

Jei nepavyko apsaugoti duonos ir ji išdžiūvo, galime panaudoti likučius salotoms. Susmulkinkite duoną, pakepinkite orkaitėje apšlaksčius alyvuogių aliejumi su šiek tiek česnako. Suteiks sotumo ir skanaus prieskonio jūsų pamėgtoms salotoms arba sriubai.

Puoselėkime savo aplinką ir gyvenimo būdą. Mažais žingsneliai pasiekiami dideli tikslai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *