Sumuštiniai grįžta į mano virtuvę!

Sumuštiniai gali būti sveiki. Tikrai taip! Žinau, kad skamba keistai ir įsivaizduodamos sveikus pusryčius dažniausiai prieš akis matome bolivines balandas ar žalius kokteilius, tačiau senas geras sumuštinis grįžta ant mūsų stalų! Ir ne bet kaip, o su nauju – sveiko maisto įvaizdžiu. Jei dar neišjungėte šio straipsnio, galime važiuoti toliau!

Esminė sumuštinio populiarumo paslaptis – lengvas paruošimo būdas. Mums nieko nereikia virti, nieko nereikia kepti. Patiekalas būna čia ir dabar! Taip pat yra praturtintas angliavandeniais, todėl sotumas – garantuotas. Sumuštinius aš pasirinkau dėl greito paruošimo būdo. Taip pat ruošiant pusryčius šeimynai kartais būna sunku gaminti kelis patiekalus vienu metu. O ar kada bandėte vaikui pasiūlyti špinatų kokteilio? Žodžiu – maiste, kaip ir visur reikalingi kompromisai.

Pagrindinės taisyklės:

  • Ruošdama sumuštinius savo šeimai renkuosi tik pilno grūdo miltinius gaminius. Atkreipkite dėmesį, kad duona būtų be pridėtinio cukraus ir be mielių. Šiandien rinkausi avižų duoną, kurią taip pamėgo mano šeima.
  • Jokio sviesto arba majonezo. Šiuos riebalus keičiame avokadu.

Toliau jūsų sumuštinis yra tik jūsų fantazijos ir šaldytuvo turinio reikalas. Nuo mocarelos iki avinžirnių. Taisyklės paprastos – visa, kas yra sveika ir skanu. Pasidalinsiu su jumis savo top receptais:

Sumuštinis su lašiša

Duoną pertepu iš anksto sutrintu avokadu. Avokadą ruošdama gardinu druska, pipirais ir šlakeliu citrinos sulčių. Atriekiu savo iš anksto namuose pasūdytos lašišos ir VOILA! Pagardinkite kaparėliais, gražgarstėmis, druska, pipirais. Galite paskaninti lašeliu garstyčių/medaus padažo.

Sumuštinis su tunu

Tunas yra mano mėgstamiausia žuvis. Šiam sumuštiniui paruošti galite naudoti tuną iš skardinės arba vakarykščio steiko likučius. Pertepkite duoną trintu avokadu, pagardinkite tunu bei mėgiamomis žolelėmis. Dažniausiai tuną gardinu sėklomis, kurios skirtos salotoms.

Sumuštinis su mocarela sūriu

Mocarelos švelnumas yra užburiantis! Perteptą avokadu sumuštinį gardinu vyšniniais pomidoriukais, mocarelos sūriu ir šviežiu baziliku. Galite apšlakstyti balzaminiu actu ir turėsite puikų užkandį pavaišinti svečiams.

Didesniems gurmanams galimybės neribotos: galite gaminti sumuštinius su ožkų sūriu ir vaisias, gamintis užtepėles iš saulėje džiovintų pomidorų ir t.t.

Skanių jums pusryčių!

Ingrida

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *