Sekmadienio brunch idėjos

Sekmadienis viena mėgstamiausių mano dienų. Gal dėl to, kad tai laikas dažniausiai skirtas tik šeimai, o gal dėl jo lėtumo ir ištuštėjusių gatvių. Regis, viskas sustoja ir laikas ima tekėti ypatingai lėtai. Metas mėgautis kiekviena akimirka!

Sekmadienio vėlyvieji pusryčiai yra mūsų šeimos tradicija. Dažnai pasikviečiame draugų ir praleidžiame laiką kartu su skaniu maistu. Gaila, kad iškylos gamtoje jau nebeaktualios, bet vis dar galime būti aktyvūs lauke. O prieš ilgus pasivaikščiojimus reikia pasistiprinti.

Šiandien ant mūsų šeimos stalo seni geri skrudintos duonos sumuštiniai. Žinau, žinau, kad tai ne salotos, bet kartais kūnui reikalingi sotūs pusryčiai tam, kad išliktume energingi visą dieną.

Vėlyvieji pusryčiai yra visiems, todėl stengiuosi visada turėti vieną saldžią alternatyvą, saldėsių megėjams. Savo sumuštiniams pasirinkau Toste Deli „Brioche“ duoneles. Ne tik dėl to, kad jos puikiai tinka skrudinimui, bet ir dėl to, jog jų skonis ypatingas ir yra be galo minkštos.

Saldėsių megėjams:

Duonelę apvolioju išplaktame kiaušinyje su grietinėle ir šiek tiek įtarkuotos apelsino žievelės. Išmirkytą duonelę dedu į grilį. Tarp duonelių įdedu turguje pirkto kaimiško balto sūrio iš saldaus pieno. Šalia paruošiu sezoninių arba šaldytuve esamų uogų bei vaisių. Šiandien ant mano stalo aktinidijos bei figos. Sumuštinius skaniname persikų arba apelsinų džemu. Aš mėgstu sudėti ingredientų asorti, kad kiekvienas galėtų susikurti savo tobulą sumuštinį. Taip ir laiko sutaupau ir visi prie stalo būna užimti.

Sūrėsių megėjams:

Duonelę išmirkau plaktame kiaušinyje su grietinėle ir šiek tiek druskos bei pipirų. Išmirkytą duonelę dedu į grilį. Tarp duonelių gali būti plėšyta kiaušinienė, šį variantą ypatingai mėgsta mano vyras. Šiek tiek vištienos krūtinėlės arba kumpio bei plėšyta kiaušinienė. Šalia patiekiu sezoninių daržovių bei salotų.

Dar viena alternatyva – namuose sūdyta lašiša. Dažnai pasiruošiu šio skanėsto, kuris tinka tiek su salotomis, tiek su velyvų pusryčių delikatesais. Iš vakaro padengiu lašišą susmulkintais krapais, šiek tiek paskaninu rudu cukrumi bei storesniu sluoksniu druskos. Aromatui suteikti puikiai tinka apelsino riekelės uždėtos ant viršaus. Ryte lašišą nuplauname ir VOILA! Puiki, namuose sūdyta lašiša.

Po tokių pusryčių svarbu negulinėti prieš televizorių, o su visa šeima lėkti laukan į ilgą bei linksmą pasivaikščiojimą.

Ingrida

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *