Eksperimentai mano virtuvėje

Dabar, kai daugelis laiką leidžiame namuose maisto gamyba tapo kiekvienos dienos užduotimi. Pagrindinis mano patarimas jums – eksperimentuokite su maistu. Gaminkite iš visų „užsilikusių“ kruopų, daržovių ir atraskite naujus skonius. Aš stengiuosi pasinaudoti susiklosčiusia situacija ir gaminti skirtingus patiekalus iš visko, ką tik randu šaldytuve, ar stalčiuose. Šis receptas gimė būtent karantino sąlygomis. Kai norisi kažko pikantiško, tačiau į parduotuvę žygiuoti nesinori.

Jums reikės:

  • Juodos duonos. Aš naudojau bemielę duoną, kuri turi labai nedaug cukraus (Jonė) jūs galite rinktis tai, ką turite.
  • Prinokusio avokado arba kelių. Maniškiai jau buvo situacijoje, kur „arba dabar arba niekada“. Salotoms tokio avokado naudoti nemėgstu, tačiau gvakamolei buvo pats tas.
  • Pusė citrinos
  • Kumato pomidorų.
  • Šlakelio acto. Aš naudojau baltojo vyno actą, tačiau puikiai tinka, bet kuris spintelėje esantis actas.
  • Druskos, pipirų.
  • Pusė raudonojo svogūno.
  • Šaukštelis natūralaus jogurto.
  • Skiltelė česnako.

Pomidorus supjaustome storomis riekėmis. Padėliokite ant kepimo skardos. Šiek tiek pipirų, druskos bei alyvuogių aliejaus. Prieš kepant apšlakstykite pomidorus actu. Tokiu būdu pomidoras įgaus labai savitą bei saldų skonį. Pomidorus kepu 20-30 min. 180 laipsnių orkaitėje.

Kol kepasi pomidorai – laikas pasiruošti gvakamolės padažą. Į trintuvę dedu avokadus, svogūną, druską, pipirus, išspaudžiu citrinos sultis bei įkrečiu šaukštą jogurto. Jogurtas suteikia padažui kremiškumo bei švelnumo. Viską pertrinu trintuve ir lekiu traukti pomidorų.

Ištraukus pomidorus leidžiu jiems šiek tiek atvėsti. Orkaitėje pakepinu juodos duonos riekeles 5-10 min. Tol kol paviršius tampa traškus. Riekeles ištrinu česnaku. Ir viskas!

Ant riekelių paskirstau padažą bei pomidorus. Skonis tikrai vertas nuodėmės! Toks patiekalas patiks visiems. Pomidorų saldumas persipina su gvakamolės švelnumu, viską apjungia rūgštelė bei duonos traškumas. Įsitikinkite patys!

Ingrida

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *